Eurofins Magyarország >> Hírek >> Food Analytica

Az Eurofins csoport a magyar élelmiszeranalitikai piac meghatározó szereplőjévé válik a Food Analytica csatlakozásával

Sidebar Image

2018 január 18.

Az Eurofins Scientific, a világ vezető élelmiszeranalitikai laboratóriumhálózata bejelentette a Food Analytica csatlakozását a cégcsoporthoz, amellyel az Eurofins jelentős szereplővé válik a hazai piacon.

A Food Analytica Közép-Kelet Európa egyik legmodernebb eszközhátterével és vizsgálati módszereivel rendelkező laboratórium, jelenleg közel 400 szerződött partnert szolgál ki Magyarországon és Romániában. Átfogó szolgáltatásokat kínál az élelmiszer-és takarmány analitika területén, legyen szó mintavételről, mikrobiológiáról, tápérték-, allergén- vagy akár  molekuláris biológiai vizsgálatokról, vagy gabonaminősítésről. Emellett környezetvédelmi vizsgálatok területén is széles analitikai portfólióval rendelkezik. A Food Analytica mintegy 90 munkatársat foglalkoztat 4 laboratóriumi egységben Délkelet-Magyarországon.

A Food Analytica tovább erősíti az Eurofins csoport globális jelenlétét elsősorban az élelmiszeranalitikai piacon, és komoly lehetőségeket teremt a régióban történő további növekedéshez.

Dr. Gilles Martin, az Eurofins csoport vezérigazgatójának nyilatkozata: “Örömmel üdvözöljük a Food Analyticát az Eurofins hálózatban. Ez az akvizíció, a szlovén ERICo cég tavalyi megvételével együtt, az Eurofins csoport egyre erősödő piaci jelenlétét eredményezi Közép-Kelet Európában, amely ügyfeleink számára is sok új lehetőséget biztosít.”

További információk:

 www.eurofins.com

Investor Relations, Eurofins Scientific

Telefon: +32 2 766 1620

E-mail: ir@eurofins.com