Vizsgálati adatbázis >> Vizsgálatok leírása >> Zsírok, olajok

Zsírok, olajok

Sidebar Image

Az olajat és zsírt adó növények az emberiség legrégebbi kultúrnövényei közé tartoznak. A belőlük nyert olaj magas táplálkozás-fiziológiai értékkel rendelkezik. A világ zsír és olajtermelésének 80%-a táplálkozási célokat szolgál. Az új nyersanyagforrások, a modern gyártási módszerek és a különféle keverési eljárások bevezetése a zsírok és olajok rendkívüli sokféleségét eredményezi. A zsírok és olajok áruismerete, valamint összetételük és tulajdonságaik ismerete alapvető fontosságú feltétele vizsgálatuknak és értékelésüknek, laboranalitikai technikák mellett. Kapcsolataink a gyártókkal, a kereskedelemmel, a tudománnyal és a kutatással, valamint együttműködés az idevágó szervezetekkel biztosítják Önnek az aktuális információkat és a tudást.

Szolgáltatási ajánlatunk

  • Érzékszervi vizsgálat
  • Nettó tömeg, térfogat
  • Mikrobiológia
  • Eltarthatóság
  • Beltartalom
  • Tápérték vizsgálat
  • Zsírsavösszetétel
  • Transz-izomer zsírsavak
  • Tartósítószerek
  • Erukasav, glukozinolátok
  • Koleszterin
  • Vitaminok (A,D,E)
  • Szervetlen és szerves szennyeződések (nehézfémek, PCB, PAH)
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)