Vizsgálati adatbázis >> Vizsgálatok leírása >> Sütőipari termékek, gabona

Sütőipari termékek, gabona

Sidebar Image

A sütőipari termékek olyan sütött élelmiszerek, melyek főként gabonából és/vagy keményítőből készültek. Ide soroljuk a kenyeret, a péksüteményeket (zsemle, kifli) és a finom süteményeket. Hasonlóképp ide tartoznak az egyéb gabonatermékek és a snack-ek.          

A sütőipari és gabonatermékek, snack-ek a következő termékcsoportokat ölelik fel:

  • Kenyér/péksütemény: kenyér, zsemle, kifli, elősütött termékek, sütőkeverékek
  • Finom pékáru: sütemények, kekszek, tartós sütemények, sütőkeverékek
  • Gabonatermékek: lisztek, darák, korpa, pelyhek, cereáliák és műzlitermékek
  • Snack-ek: Burgonycsipsz, földimogyoró flipsz, sósrudak

Szolgáltatási ajánlatunk

  • Érzékszervi vizsgálat 
  • Nettó tömeg
  • Beltartalom
  • Tápértékvizsgálat
  • Adalékanyagok (tartósítószerek, édesítőszerek, színezékékek, cukorhelyettesítők,  antioxidánsok)
  • Vízaktivitás (aw-érték) és pH-érték
  • Mikrobiológia
  • Eltarthatóság
  • Vitaminok, ásványi anyagok
  • Mikotoxinok 
  • Szervetlen és szerves szennyeződések (nehézfémek, 3-MCPD, akrilamid)
  • Allergének
  • GMO
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
  • Gabonaminősítés