Eurofins Magyarország >> Food Analytica

Food Analytica

Bemutatkozás

Az Eurofins laboratóriumok és kompetencia-központok globális hálózatát kínálja az élelmiszerek és takarmányok analitikai vizsgálatához. A Food Analytica 2018. januárjában történt csatlakozásával az Eurofins csoport a magyar élelmiszeranalitikai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A Food Analytica Közép-Kelet Európa egyik legmodernebb eszközhátterével és vizsgálati módszereivel rendelkező laboratórium, átfogó szolgáltatásokat kínál az élelmiszer-és takarmány analitika területén, legyen szó mintavételről, mikrobiológiáról, tápérték-, allergén- vagy molekuláris biológiai vizsgálatokról, gabonaminősítésről. A Food Analytica mintegy 90 munkatársat foglalkoztat gyulai laboratóriumi egységében Délkelet-Magyarországon.

Az élelmiszerbiztonság és minőség kérdése kiemelt jelentőségű az élelmiszerlánc bármely szereplője számára: a mezőgazdasági termelőtől kezdve, a takarmány előállítókon, állattartókon keresztül éppúgy, mint az élelmiszer feldolgozásban és kereskedelemben.
Az élelmiszer előállítás bármely szakaszában fontos alapelv a megelőzés. Ez kizárólag a megfelelő minőségű monitoring tevékenységgel érhető el.
Ma a jogszabályi követelmények, illetve az üzleti partnerek és fogyasztók elvárásainak megfelelő élelmiszerbiztonság és minőség elérhetetlen precíz laboratóriumi háttér nélkül.
A Food Analytica Laboratóriumi és Innovációs Szolgáltató Kft. elkötelezett a hazai élelmiszerbiztonság és minőség irányába. E kiemelkedő cél eléréséhez olyan szolgáltatásokat fejlesztettünk, melyek nem egy esetben hazánkban egyedülállóak.
Az Ön elvárásainak maximális kielégítése érdekében az alábbi szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére:

  • A teljes élelmiszerlánc igényeit lefedő akkreditált laboratóriumi szolgáltatás. Cél, hogy ne kelljen mintáit többfelé küldenie: Mi elvégezzük a szükséges analíziseket, legyen szó élelmiszer mikrobiológiáról, tápérték jelölésről, allergének vizsgálatáról, vagy éppen vízvizsgálatról.

  • Fejlett eszközháttér és a legmodernebb vizsgálati módszerek. Eszközparkunk gyakorlatilag teljesen új. Vizsgálati módszereink pedig az elérhető legmodernebbek.

  • A lehető legrövidebb határidejű vizsgálatok. Tisztában vagyunk azzal az igénnyel, hogy az eredménykiadás gyorsasága az egyik meghatározó tényező, ezért nagy hangsúlyt fektetünk gyors mérési módszerek fejlesztésére és bevezetésére. Így szükség esetén mikrobiológiai vizsgálatokat 24 órás határidővel is tudunk végezni.

  • Mintavétel és mintaszállítás az ország egész területéről, akár hűtést igénylő minták esetében is. Nem Önnek kell a minták laboratóriumba való eljuttatásával vesződnie, ezt a munkát elvégezzük Ön helyett.

  • 24 órás mintanyomonkövetési rendszer. Melyben percre készen nyomon követheti a beküldött mintái státuszát, vagy kereshet számos szempont szerint a korábban beküldött mintái között.

Néhány éves működés alatt mára a Food Analytica Kft. a legnagyobb hazai tulajdonú magán laboratóriummá vált Magyarországon. Közel 400 szerződött partnerünk számára éves szinten több mint 120.000 mintából 400.000-et meghaladó számú vizsgálatot végzünk.

Bízunk benne, hogy honlapunk kellő részletességgel bemutatja Önnek szolgáltatásainkat, és ha eddig nem volt az, akkor hamarosan Önt is partnereink között tisztelhetjük.