Élelmiszer analitika >> Termékcsoportok szerint >> Zsírok, olajok

Zsírok, olajok

Sidebar Image

Az olajat és zsírt adó növények az emberiség legrégebbi kultúrnövényei közé tartoznak. A belőlük nyert olaj magas táplálkozás-fiziológiai értékkel rendelkezik. A világ zsír és olajtermelésének 80%-a táplálkozási célokat szolgál. Az új nyersanyag források, a modern gyártási módszerek és a különféle keverési eljárások bevezetése a zsírok és olajok rendkívüli sokféleségét eredményezi. A zsírok és olajok áruismerete, valamint összetételük és tulajdonságaik ismerete alapvető fontosságú feltétele vizsgálatuknak és értékelésüknek, laboranalitikai technikák mellett. Kapcsolataink a gyártókkal, a kereskedelemmel, a tudománnyal és a kutatással, valamint együttműködés az idevágó szervezetekkel biztosítják Önnek az aktuális információkat és a tudást.

Vizsgálható termékek

  • Diófélék, lisztek
  • Állati olajok (pl. haloljok)
  • Diófélék
  • Takarmányok
  • Glicerin
  • Lecitinek
  • Latex (gumitej)
  • Késztermékek
  • Köztes termékek
  • Növényolajok és magvaik
  • Repce, szója, napraforgó
  • Gabonacsírák
  • Olívaolaj (EWG 25/68/91 r. szerint)

Szolgáltatási ajánlatunk

  • Érzékszervi vizsgálat
  • Mintavétel nemzetközi szabványok szerint
  • Válogtások (pl. kártevők, fertőzöttség)
  • Alap analitika (víz, zsír, fehérje, szénhidrátok, ballasztanyagok, ásványi anyagok)
  • Zsírsavak, sztearin, tokoferol és trigliceridek eloszlása,
  • Zsírsavszám
  • Tartósítószerek
  • Csomagolási és szállítási behatások megállapítása
  • Radioaktivitás
  • Erukasav, glukozinolátok
  • Koleszterin
  • Mikotoxinok
  • Vitaminmeghatározás (A,D,E)
  • Szermaradványok  és szennyeződések

Forgalomba hozhatóság

  • nemzeti termékjelölés vizsgálat
  • Codex Alimentarius szerinti vizsgálat
  • nemzetközi termékjelölés vizsgálat
  • forgalomba hozhatósági tanúsítás