Élelmiszer analitika >> Termékcsoportok szerint >> Sütőipari és gabonatermékek, snack-ek

Sütőipari és gabonatermékek, snack-ek

Sidebar Image

A sütőipari termékek olyan sütött élelmiszerek, melyek főként gabonából és/vagy keményítőből készültek. Ide soroljuk a kenyeret, a péksüteményeket (zsemle, kifli) és a finom süteményeket. Hasonlóképp ide tartoznak az egyéb gabonatermékek és a snack-ek.          

A sütőipari és gabonatermékek, snack-ek a következő termékcsoportokat ölelik fel:

  • Kenyér/péksütemény: kenyér, zsemle, kifli, elősütött termékek, sütőkeverékek
  • Finompékáru: sütemények, kekszek, tartós sütemények, sütőkeverékek
  • Gabonatermékek: lisztek, darák, korpa, pelyhek, cereáliák és műzlitermékek
  • Snack-ek: Burgonycsipsz, földimogyoró flipsz, sósrudak

Szolgáltatási kínálatunk

Analitika

  • Érzékszervi vizsgálat 
  • súly és előkészítés
  • Tápértékvizsgálat (USA és Kanada "nutrition fact" is)
  • Adalékanyagok (tartósítószerek, édesítőszerek, színezékékek, cukorhelyettesítők,  antioxidánsok
  • Vízaktivitás (aw-érték) és pH-érték
  • Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Különleges alkotórészek meghatározása (pl. theobromin, koffein, vanillin, vajsav, koleszterin)
  • Vitaminok, ásványi anyagok
  • Mikotoxinok  (aflatoxinok, ochratoxin A, zearalenon, deoxinivalenol, fumonisin, patulin
  • Nem kívánatos beltartalmi anyagok (kumarin, morfin)
  • Szervetlen és szerves szennyeződések (nehézfémek, 3-monoklórpropán-1,2-diol (3-MCPD), akrilamid, kéksav
  • Allergének (glutén, földi mogyoró, laktóz, fehérje, szulfit)
  • Géntechnikailag módosított organizmusok (GMO)
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)