Élelmiszer analitika >> Termékcsoportok szerint >> Hús és húsipari termékek

Hús és húsipari termékek

Sidebar Image

A hús és húskészítményekkel szembeni minőségi követelmények folyamatosan emelkedtek az elmúlt években. Különösen fontos egyrészt a termékek higiéniai és mikrobiológiai minősége, másrészt az összetétele.

A fogyasztók folyamatosan növekvő érzékenysége és az emelkedő követelmények a hatóságok, ill. az élelmiszer kereskedelem részéről folyamatosan növeli a szükségét a megfelelő laborvizsgálatoknak és az egységes minőségbiztosítási rendszereknek.

E téren szerzett sokéves tapasztalatunk, valamint modern laborfelszerelésünk alapján a mikrobiológiai, kémiai-fizikai és érzékszervi vizsgálatok széles spektrumát tudjuk kínálni Önnek. Ezen kívül szívesen támogatjuk Önt minden, a minőségbiztosítással kapcsolatos kérdésben, auditok és tanfolyamok tervezésében, végrehajtásában, valamint a HACCP-rendszer bevezetésében és fenntartásában.

Szolgáltatási ajánlatunk

Analitika

  • Érzékszervi vizsgálatok
  • Súly és darabolás
  • Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Tápértékvizsgálat
  • Adalékanyagok vizsgálata (tartósítószerek, színezékek)
  • Gyógyszermaradványok  állati eredetű élelmiszerekben
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
  • Szervetlen és szerves szermaradványok, szennyeződések vizsgálata (nehézfémek, PCB, PAK)
  • Mikotoxinok
  • Allergének

Forgalomba hozhatóság

  • nemzeti termékjelölés vizsgálat
  • vizsgálat a Codex Alimentarius alapján
  • nemzetközi termékjelölés vizsgálat
  • forgalomba hozhatósági tanúsítás

Egyéb szolgáltatások

  • Vágási és darabolási higiénia ellenőrzése
  • Árufogadási vizsgálatok (hús, zöldség, összetevők)
  • Eltarthatósági idő vizsgálata
  • Kereskedelmi sterilitás vizsgálata FDA és FIHV szerint
  • Tisztítás és fertőtlenítés vizsgálata
  • Ivóvízvizsgálatok
  • Higiéniai és minőségbiztosítási auditok és
  • Higiéniai tanfolyamok szervezése