Élelmiszer analitika >> Termékcsoportok szerint >> Diófélék, szárított gyümölcsök

Diófélék, szárított gyümölcsök

Sidebar Image

A szárított gyümölcsöket, dióféléket különböző országokban termesztik és dolgozzák fel. Az utóbbi időben egyre több, eddig ismeretlen és egzotikus gyümölcs jelenik meg a hazai és európai piacon. A szárított gyümölcsök és diófélék, mint tipikusan mezőgazdasági termékek, különféle szennyeződéseket és káros anyagokat tartalmazhatnak. A termesztés, feldolgozás, szállítás és raktározás során növényvédőszer maradványokkal, nehézfémekkel, mikotoxinokkal, kártevőkkel érintkezhet a termék. Ez egyidejűleg igényel minőségbiztosítási, érzékszervi, áruismereti és kereskedelmi ismereteket. A határértékek európai és nemzeti szabályozása (pl. szermaradványok, mikotoxonok, SO2) rendszeres ellenőrzést kíván, míg egyes, nem EU-országokból származó áruk és szennyeződések  behozatali ellenőrzése nem kötelező.   

Vizsgálható termékek

  • Diófélék, lisztek
  • Mandulafélék
  • Mogyorófélék
  • Diófélék
  • Pisztácia
  • Paradió
  • Földimogyoró
  • Kevert termékek (müzlikeverékek, dió/gyümölcs keverékek)
  • Szárított/aszalt gyümölcsök
  • Szilvafélék
  • Kandírozrot, cukrozott gyümölcsök
  • Sárgabarack
  • Füge
  • Mazsolafélék
  • Alma
  • Körte
  • Őszibarack
  • Egzotikus gyümölcsök

Szolgáltatási ajánlatunk

  • Érzékszervi vizsgálat
  • Kereskedelmi bersorolási vizsgálatok (súly- méret-, minőségi vizsgálatok)
  • Alap analitika (víz, zsír, fehérje, szénhidrátok, ballasztanyagok, ásványi anyagok)
  • Keverékösszetétel vizsgálata, specifikáció vizsgálata
  • Penész, rovar, kártevő fertőzés vizsgálata
  • Mag/héj arány vizsgálata
  • Maradék oxigén vizsgálat zárt csomagolásokban
  • Zsír
  • Tartósítószer és kéndioxid
  • Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Mikotoxinok
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)
  • Gázmaradványok
  • Kéksav
  • Rádioaktivitás

Forgalomba hozhatóság

  • nemzeti termékjelölés vizsgálat
  • nemzetközi termékjelölés vizsgálat
  • forgalomba hozhatósági tanúsítás