Élelmiszer analitika >> Termékcsoportok szerint >> Édességek, fagylalt, jégkrém

Édességek, fagylalt, jégkrém

Sidebar Image

Az édességek az élelmiszerek szerteágazó csoportját képezik. Fő alkotórészük legtöbbször a szacharóz, amely részben vagy teljesen felcserélhető más cukrokkal, vagy cukorhelyettesítőkkel. Az édességek fő jellemzője a kihangsúlyozott édes íz.

Az édességeken a következő termékcsoportokat értjük:

  • Cukorfélék: cukor, gumicukor, bonbonok, marcipán, lakritz, habosított és zselétermékek,
  • Kakaó és csokloládé termékek: Kakaó, csokoládé, töltött csokoládé, pralinék,
  • Fagylaltok: Jégkrém, tejes fagylalt, gyümölcsfagylalt, vizes fagylaltok

Szolgáltatási ajánlatunk

Analitika

  • Érzékszervi vizsgálat
  • Súly és elkészítés
  • Tápérték vizsgálat
  • Adalékanyagok vizsgálata (tartósítószerek, édesítőszerek, színezékek, cukorhelyettesítők, antioxidánsok)
  • Vízaktivitás (aw-érték) pH-érték
  • Mikrobiológiai vizsgálatok
  • Különleges összetevők meghatározása (theobromin, Koffein, Vanilin, Vajsav, koleszterin)
  • Mikotoxinok (aflatoxin, ochratoxin A)
  • Vitaminok és ásványi anyagok
  • Szerves és szervetlen szennyeződések (nehézfémek, kéksav)
  • Élelmiszerallergének (glutén, földimogyoró, mogyoró, laktóz, fehérje, szulfit)
  • GMO
  • Növényvédőszer maradványok (peszticidek)

Forgalomba hozhatóság

  • nemzeti termékjelölés vizsgálat
  • Codex Alimentarius szerinti vizsgáalt
  • nemzetközi termékjelölés vizsgálat
  • forgalomba hozhatósági tanúsítás