Élelmiszer analitika >> Paraméterek szerint >> Mikrobiológia

Mikrobiológia

Sidebar Image

Élelmiszer és takarmány mikrobiológia

Az EU-ban és hazánkban hozzá vagyunk szokva az élelmiszerek magas minőségéhez és frisseségéhez. E tulajdonságok megállapításának egyik legfontosabb kritériuma a mikrobiológiai állapot, ami érvényes mind a gyártási fázisokra, mind pedig a fogyasztó részére történő átadáskor. Sok éves tapasztalatunkkal és legmagasabb színvonalú berendezéseinkkel állunk a gyártók, kereskedők, viszonteladók rendelkezésére, hogy az igényeiknek megfelelő megoldást nyújtsunk.

Vizsgálható termékek

  • Élelmiszer
  • Ivóvíz
  • Takarmány
  • Kozmetikumok
  • Élelmiszeradalékok
  • Gyógyszerek
  • Csomagolóanyagok
  • Közszükségleti cikkek

Szolgáltatási ajánlatunk

Analitika

  • Össz csíraszám meghatározása (minden fajta)
  • Rothadásokozó csírák meghatározása
  • Indikátorcsírák meghatározása
  • Patogén csírák meghatározása
  • Bakteriális toxinok meghatározása
  • Mikroszkópos vizsgálatok
  • Gátlóanyagteszt
  • Sterilitásvizsgálat
  • Terhelés vizsgálat
  • Higiéniai vizsgálat

Módszerek

  • ISO, PhEur. NMKL stb. szerint végrehajtott vizsgálatok
  • Klasszikus, standard módszerek
  • Modern technikák alkalmazása, mint pl. ELISA, PCR, fluoreszcencnia mikroszkóp

Tanácsadás

Szolgáltatásunkhoz tartozik az analitika mellett a mikrobiológiai leletek értékelése és javaslatok tétele, továbbá a végtermékvizsgálat mellett a köztes termékek ellenőrzése (pl. alapanyagok vizsgálata az élelmiszertermelésban), valamint az ide vágó tanácsadás.