Élelmiszer analitika >> Paraméterek szerint >> Mikotoxinok

Mikotoxinok

Sidebar Image

A mikotoxin szennyeződések jelentőségét a "takarmány>haszonállat>fogyasztó" láncban csak újabban, az analitikai módszerek javulásával lehetett megérteni. Az állatoknál és embereknél a lehetséges következmények spektruma a rákkeltőtől, ösztrogén, máj-és vesemérgező, valamint allergiás hatásokig terjedhet. Egyedül Németországban az allergiások száma több mint 30 millió, akik közül mintegy 30% penészgomba allergiában szenved, másik 20 %-uk pedig por- és atkaallergiában. Az Eurofins a különleges feltárási módszerek (pl. Immuno-affinitás alapján), GC- és LC-rendszerek, valamint MS/MS-, UV- és fluoreszcencia-dektektorok révén olyan magasszintű analitikai eljárásokkal rendelkezik, amelyekkel biztosítható a vizsgált termékek minősége a mikotoxin szennyeződéseket illetően. 

Analizálható termékek

  • Adalékanyagok (pl. enzimek)
  • Takarmányok
  • Gyógyszermaradványok
  • Mindennemű élelmiszer, mint pl.:
    • Gabonák (kukorica, búza, rozs, árpa)
    • Szárított gyümölcsök (füge, mazsola)
    • Diófélék (mogyoró, földi mogyoró, pisztácia)
    • Sör
    • Bor
    • Kávé
    • Kakaó
    • Fűszerek
    • Tejtermékek
    • Bébiételek

Szolgáltatási ajánlatunk 

Analitika

  • Aflatoxin B1/B2, G1/G2
  • Aflatoxin M1/M2
  • Ochratoxin (OTA)
  • Fumonisin (FB1/FB2)
  • Zearalenon
  • Patulin
  • Dezoxinivanerol (DON)
  • Nivalenol
  • Acetaldeoxinivalenol
  • Fusarenon
  • T-2+HT2

 Laborfelszereltség

  • HPLC-rendszerek fluoreszcencia és UV-detektorral
  • HPLC-MS/MS rendszerek
  • Post-column derivációs rendszer, oszlopkapcsolásos rendszer

Mik az erősségeink?